Årets Svärdsjöbo

Varje år sedan 1991 har Svärdsjö Intresseförening utsett, utifrån Svärdsjöbornas tips och nomineringar, årets Svärdsjöbo. Någon som under en tid, minst 1 år, har gjort och gör något bra för Svärdsjö, för oss som bor här och för vår omvärld. Det har blivit en tradition som uppskattas och som kommer att leva vidare i framtiden. Har du tips och idéer så är du varmt välkommen att höra av dig till någon i styrelsen eller slå en signal till ordförande Peter Johansson, tel. 070-304 55 46.

2022 - Markus Holm

Motivering: Under flera decennier har Markus med sin färgstarka personlighet och sitt Dalakråkan varit en god ambassadör för Svärdsjöbygden, både inom och långt utanför Dalarnas gränser. Utifrån sitt engagemang för bygden bidrar Markus alltid med sin stora erfarenhet, sitt nätverk och sin smittande närvaro i de aktiviteter Intresseföreningen med flera gör i vår bygd. Med Dalakråkans Skafferi har Markus också utökat den service som finns i bygden på ett mycket trevligt sätt, en butik som också lockar långväga gäster. Markus bidrar i allra högsta grad till ett än mer attraktivt Svärdsjö och det är med stolthet vi nu utdelar detta pris.

 

2021 - Hans Gräftewall

Motivering: Under flera decenier har Hans med stort engagemang och hjärta sett till att vi Svärdsjöbor har haft väl fungerande teknik i form av tv, radio, telefon och data m.m. Ung som gammal får av Hans enastående hjälp och service för att lösa tekniska spörsmål. Ryktet om den goda service som Hans erbjuder sina kunder har spritt sig långväga vilket gjort att många letar sig till Svärdsjö för att här få service som man inte får någon annastans. Hans bidrar i allra högsta grad till ett än mer attraktivt Svärdsjö och det är med stolthet vi nu utdelar detta pris till Hans. ​


2020 - Lina Bifrost

Motivering: Utifrån Svärdsjöbornas nomineringar med motiveringen ”Alltid vänlig, Aldrig omöjlig, Glad o positiv” är det med stor glädje vi delar ut priset till Lina som under många år, med förstklassig service, har omhuldat Svärdsjöborna med vackra blomsteruppsättningar och annat fint. Lina och hennes medarbetare står alltid för ett vänligt, engagerat och professionellt bemötande, som gör att man alltid känner sig välkommen och går från butiken inte bara nöjd utan också glad. Lina och Omhulda är en viktig del i en attraktiv Svärdsjöbygd.

2019 - Jimmy Linnér

Motivering: En eldsjäl som med sitt sätt att vara engagerar sig själv, sin styrelse, ja, en hel bygd. Med en oändlig vilja att förändra, förbättra och entusiasmera, med utgångspunkten - vi gör det bäst tillsammans. Som ordförande i Svärdsjö IF har Jimmy under många år genomfört satsningar där Svärdsjöborna haft möjlighet att medskapa - Multisportarenan är ett av de fina resultaten. Vi ser med stor spänning fram emot Jimmys och Svärdsjö IF:s fortsatta arbete med att sätta Svärdsjö på kartan.​

2018 - Susanne "Sussi" Zetterström Janérs

Motivering: Vi utser, på många Svärdsjöbors önskan, Susanne till Årets Svärdsjöbo 2018. Med lust, energi och målmedvetenhet driver mångsysslaren Susanne Svärdsjös eget gym, en populär mötesplats i bygden för alla åldrar. Susanne visar att det går att skapa framgångsrik verksamhet på landsbygden och är en förebild som inspirerar sin omgivning.

2017 - Gunnar Andersson

Motivering: Vi utser, på många Svärdsjöbors önskan, Gunnar till Årets Svärdsjöbo 2017. Med sitt stora intresse och engagemang för bygdens ungdomar, både genom sin roll på Fritidsgården och på fritiden, skapar Gunnar möjligheter och utrymme för ungdomarna att utvecklas och växa. Med sitt respektfulla och icke dömande bemötande ger Gunnar bygdens ungdomar en plats i samhället och en bra ingång i vuxenlivet.

2016 - Emma Rydén

Motivering: Vi utser, på många Svärdsjöbors förslag, Emma till Årets Svärdsjöbo 2016. Med sitt stora hjärta och sitt oändliga engagemang har Emma genom sitt arbete i ”Bygden Bryr Sig Svärdsjö hjälper” blivit en symbol för medmänsklighet i bygden. Ett engagemang som satt Svärdsjö på kartan som en välkomnande och väl fungerande ort för integration och mottagande av nyanlända.

Här är listan med alla Årets Svärdsjöbor genom tiderna

2022: Markus Holm

2021: Hans Gräftewall

2020: Lina Bifrost

2019: Jimmy Linnér

2018: Sussi Zetterström Janérs

2017: Gunnar Andersson

2016: Emma Rydén

2015: Jakob Ebner

2014: Dan Gustafsson

2013: Anders Karlgren

2012: Eva Nicklasson

2011: Alf Josefsson

2010: John Sohlberg

2009: Lars Byssen Eriksson

2008: Camilla Sparring

2007: Ingrid Hellbom

2006: Lars Eliasson

2005: Curt Gräftevall

2004: Torbjörn Hedman

2003: Sven-Inge Danielsson

2002: Lars-Olov Råsmark

2001: Inga A-son Murmester

2000: Thomas Söderberg

1999: Lars Gezelius

1998: Detta år delades inte priset Årets Svärdsjöbo ut? Vet du varför? Tipsa oss gärna? :0)

1997: Ewa Gustafsson

1996: Rolf Gunnarsson

1995: Arthur Johansson

1994: Börje Forsling

1993: Torsten Solén

1992: Lasse Berghagen

1991: Karl-Erik ”Keken” Karlsson